AI-admin/processledare/projektledare nybörjare
IT & digitalisering
Detta är en grundkurs i AI som syftar till att ge en grundläggande förståelse för vad AI är och hur det kan användas i arbetslivet. Vi lär oss tillsammans i dialog, där samtalet och gemensam reflektion är centrala delar av lärandet. Eftersom deltagare har olika erfarenheter och perspektiv är delaktighet och utbyte särskilt värdefullt.
Fokus ligger på generell kunskap om AI där deltagare guidas genom området där teori varvas med samtal i dialog och gruppuppgifter. Kursen ger inte en fördjupning i specifika verktyg, utan fokuserar på bredare förståelse och praktiska tillämpningar.
Omfattning
Fyra tillfällen à 4 h.
Om utbildningen
Utbildningen innehåller följande delar under fyra halvdagar:
Tillfälle 1 – Introduktion till AI
- Introduktion till generativ AI
Tillfälle 2 – Fördjupad förståelse av AI
- Fördjupad förståelse av AI
Tillfälle 3 – Förhållningssätt till AI
- Möjligheter och utmaningar med AI
Tillfälle 4 – AI som verktyg
- AI-verktyg i verksamheten
- Hur kan AI hjälpa din i din yrkesroll?
- Sammanfattning av utbildningen
Utbildningen passar dig som
Den här kursen passar dig som inte har tidigare erfarenhet av AI eller språkmodeller. Du är nyfiken och vill förstå grunderna – inga förkunskaper krävs.
Du kommer att lära dig
Efter avslutad kurs förväntas du ha en grundläggande förtåelse för AI, vara medveten om AI:s möjligheter och utmanigar samt kunna använda några AI-verktyg i ditt arbete och ha förutsättningar att omsätta kursens innehåll i yrkespraktik, utifrån din roll och sammanhang.
Utbildare (2 utbildare vid varje kurs, vilka varierar)
Emma Rosén är certifierad förändringsledare och verksamhetsutvecklare på Atea Education med över 20 års erfarenhet inom utbildning. Hon har utvecklat Ateas AI-utbildning i samarbete med AI Sweden samt utbildar lärare och ledare i AI.
Patrik Glad är certifierad förändringsledare och verksamhetsutvecklare på Atea Education med över 20 års erfarenhet av digital skolutveckling. Han har utvecklat Atea AI-utbildning i samarbete med AI Sweden samt utbildar lärare och ledare i AI.
Madelene Schöldberg är certifierad förändringsledare och verksamhetsutvecklare på Atea Education. Hon är en erfaren utbildare med gedigen erfarenhet av att hålla utbildningar för olika målgrupper inom bland annat förändringsledning och AI.
Karin Malm är certifierad förändringsledare och verksamhetsutvecklare på Atea Sverige med över 20 års erfarenhet av ledande och strategiska roller inom kommunikation, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Hon är en erfaren workshopledare och föreläsare inom bland annat förändringsledning, digitalisering och verksamhetsutveckling, med gedigen erfarenhet från olika målgrupper inom såväl offentlig som privat sektor.
Jonny Ekström jobbar som EA-arkitekt på Atea Sverige med över 25 års erfarenhet inom IT-branschen. Han har haft flera olika roller, såsom konsult, utvecklare, IT-driftchef samt IT-arkitekt mest inom offentlig sektor. Med sin långa erfarenhet och de olika roller som Jonny haft ser han gärna på utmaningar från olika vinklar. Hans fokus är starkt riktat mot att låta behov och nytta styra teknik i stället för tvärtom.
Linda Hedborg är en engagerad projektledare som med lång erfarenhet av att initiera och driva projekt av varierande storlek och komplexitet inom kultursektorn. Genom åren har hon arbetat mycket med ledarskap och kommunikation och har ett stort intresse för verksamhetsutveckling med hjälp av digitalisering. Hon blev nyligen examinerad IT-projektledare och är certifierad Scrum Master.
Anna-Maria Söderman är AI-konsult och data scientist med en bakgrund i astrofysik. Med en passion för att göra komplex teknik begriplig och tillgänglig, har hon varit med på många AI-Hackatons där hon inspirerar och engagerar. Genom sin förmåga att brygga gapet mellan teori och praktik hjälper hon organisationer att förstå och använda AI på ett meningsfullt sätt.