Projektmärke_KompaHalland

Kursinformation

Visuell marknadsföring i butik – så lyckas du med din mekaniska försäljning

Marknad och försäljning

Utb-visuell marknadsföring-990x660

2 halvdagar

Vi går mot en framtid där upplevelsen, konceptet och butiksmiljön kommer vara avgörande för den fysiska handeln. Genom att visuellt kommunicera på rätt sätt till rätt målgrupp, kan alla som jobbar i butik påverka kunden i köpprocessen.

Med enkla tips lär vi ut hur man marknadsför sortimentet i butiken, hur vi styr kundens väg i butiken, vilka produkter som ska synas och hur varumärket tolkas. Följer man vissa specifika visuella regler och vet hur de fungerar får man ett starkare koncept som genererar mer pengar i företaget. Vi ger tips och konkreta råd när vi rör oss i miljön.

Ur innehållet:
• Konsumentbeteende
• Konsumentens varv i butiken/miljö
• Genomgång av ytor; heta/varma/svala och kalla ytor
• Varuläggning
• Effektivt utnyttjande av kampanjer på kampanjytor
• Belysning
• Färglära
• Skyltfönster

Deltagarna får identifiera lyckade koncept, vad och hur har de gjort. Mellan träffarna gör deltagarna en kundströmsanalys i sin egna verksamhet. Efter utbildningen ska deltagaren har ökat det teoretiska kunnandet i visuell marknadsföring i butik samt få inspiration och arbetsredskap att använda i sin arbetsroll.


Utbildare: Helena Mattsson, StigFram AB

Helena Mattsson började sin karriär med att vika handdukar på Hemtex och tidigt förstod hon att man genom, färg, form och placering på produkter och inredning kunde påverka kunden i sin köpprocess. Detta har hon tagit med sig och jobbat vidare med i olika roller. Helena Svensson har de senaste 15 åren arbetat med kommunikation, marknadsföring, butikslayouter, och konceptutveckling. Hon har erfarenhet av de flesta branscher som t.ex. Hemtex, Åhlens, Lagerhaus, Djurmagazinet, Happy Homes och Electrolux butiken. Som Instruktör inom STIGFRAM ägnar sig Helena åt att utveckla människor inom butiksmarknadsföring, kommunikation, visual merchandising, digitalisering med mera.


Anmälningsinformation

Antal platser: 20
Antal anmälda: 15
Sista datum för anmälan: 2021-04-27
Logga in för fler alternativ

Tillfällen

2021-05-11 08:00 - 12:00
Plats: Digitalt via Zoom. Utbildaren skickar länken för att ansluta till utbildningen.
Ansvarig: Administrator
Utbildare: Helena Mattsson, helena.mattsson@stigfram.se, 070-22 52 117

2021-05-18 08:00 - 12:00
Plats: Digitalt via Zoom.
Ansvarig: Administrator